A Normal House Hiding Big Surprises

A Normal House Hiding Big Surprises

Today at 360 ° we show you a single-family house, a beautiful residence in the north of London, a work of the studio of architects NEW IMAGES LTD. To strongly characterize this home is the strong relationship with the context, the strong bond that is created with the garden through the wide openings and the bringing of the living area to the outside. The kitchen, in particular, is strongly connected to the garden.

From the road

The house is the result of a beautiful mix of styles, inside we find a modern and sophisticated connotation, but extremely the building looks quite traditional. The main façade, brick and white plaster, with the classic red roof and warm lights, is familiar and invites you to enter.

The back

While, for obvious reasons of privacy, the facade on the street is quite closed, the one on the garden is open, it has a large window, which creates a strong continuity with this beautiful green space, perfectly groomed. On the paved part we can see a small outdoor living area, a relaxation area for sunny days.

An open space

The kitchen is a strictly modern space where the pure volume of the island stands out, with no element that clings to the cleanliness the drawer openings are in the throat, instead of the handle and the stoves are induced, so the floor is also a Absolutely clean and smooth surface without any emergencies. In the clear space, the darkness stands out, creating a continuity with the back wall – dedicated to storage – through the clear plane.

Eat with style

The plant, consistent with the rear facade, is open, so that it is fully continuous between the various living room environments. The dining room and the kitchen are strongly connected, while the living room is separated by a septum, which however leaves ample room for passage. The table and chairs are of remarkable elegance and the picture, which completes this angle, is enhanced by the white led lights from above.

The living area

In the living room the atmosphere changes slightly because of the change of materials. The septum that separates this environment from the dining and kitchen area and contains the fireplace and a huge tv screen, resumes the coffee table coffee table as well as the color of the sofas. So here are the warm colors of the earth, well balanced by the white ceiling, wall and floor finishes, which maximize the abundant natural light.

Leave a Reply